Weekmenu 10 t/m 16 september.

De herfst heeft nu echt zijn intrek genomen. De temperatuur is nog te doen maar de wolken en regen zijn toch echt het begin van de herfst. Maar wat hebben we een prachtige zomer gehad. Ik heb het weekmenu deze week samengesteld met de herfst in mijn achterhoofd. Inmiddels alweer zijn de kids alweer twee weken naar school en zit het ritme er alweer aardig in. Dus maken we ook weer lekker voedzame maaltijden voor na een dag school en sport.
Maandag
We starten met een snelle en makkelijke ovenschotel met verse groente, zoete aardappel en kalkoen uit de allerhande . Zo’n eerste dag school/werk is altijd weer even wennen en dan is het altijd wel fijn als het eten snel op tafel staat.

img_7949

Dinsdag
Op dinsdag gaan we voor een pasta-ovenschotel met broccoli en gehaktballen van Lekker en Simpel. Een combinatie waar ik niet gelijk aan zou denken maar wat hebben we zitten smullen. Het recept is voor 2 personen maar makkelijk om te zetten naar een recept voor een heel gezin.

img_7945

Woensdag
Ohh deze herfstquiche met parmaham van de jumbo is er eentje die bij ons vaker terug zal gaan komen. Het herfstgevoel is zeker aanwezig bij deze lekker quiche. Op de woensdag is het altijd een drukte met de sport etc. dus probeer ik altijd al eerder op de dag eten te maken. Deze quiche leent zicht daar uitstekend voor.

img_7948

Donderdag
Een heerlijk stampotje mag in dit seizoen niet ontbreken. In de komende weken zullen er veel stampotjes terugkomen in de weekmenu’s. Vandaag maken we een Ham prei stamp met oude kaas. De kids zijn allemaal gek op stampotjes en elke keer wat variatie is soms wel een beetje spannend maar tot nu toe zijn ze elke keer tevreden.

img_7946

Vrijdag
Vrijdag is vanaf volgende week naast de woensdag mijn vrije doordeweekse dag, dat betekend dat ik altijd wat meer aandacht aan het eten kan besteden en dus wordt het deze mijn altijd favoriete risotto van koken met Rianne, deze keer met zalm en courgette. Ik heb geen witte wijn gebruikt zoals in het recept staat.

img_7947

Zaterdag
Als het weer minder wordt is de zaterdag bij ons soepdag. In de herfst in de winter eten wij op zaterdag vaak soep. Lekker met een stokbroodje en lekkere smeerseltjes. Vandaag staat er oosterse kippensoep met kokos op het menu.

img_7944

Zondag
Oké soms maak ik iets speciaal voor een van de gezinsleden. Uiteraard eet iedereen dan mee maar vandaag is het zoetzure kip met mango en ananas van oh my foodness.
Mijn man heeft zijn studententijd doorgebracht met chicken tonight en ik wilde hem even laten zien dat het dus ook anders en veel lekkerder kan.

img_7950

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s