Weer naar school….met pijn in mijn hart!!

Vandaag beginnen bij ons de scholen weer. Altijd weer spannend voor alle ouders en kids.

Ondanks dat we niet op vakantie zijn geweest is de vakantie voorbij gevlogen.

Toch zie ik ook wel een beetje op tegen de start van het nieuwe schooljaar. Eind vorig schooljaar bleek dat mijn meisje het best zwaar op school heeft. Niet mbt intelligentie maar meer op sociaal vlak.

img_2190


Na enkele uitbarstingen en gesprekken kwam de aap uit de mouw. Mijn meisje gaf aan dat ze gepest werd door twee kindjes in de klas. Iets wat ik niet snapte, waarom moesten ze haar hebben?? Een meisje wat op het eerste oog alles mee heeft, leuk om te zien, goed kunnen leren en goed in sport. Toch moesten ze haar hebben naar mijn idee compleet uit jaloezie. Ze wilde bepaalde kleding niet meer aan omdat ze uitgelachen werd of wat dan ook. En dat alleen omdat je unieke merken draagt zoals mini rodini, bobo etc. Hoe dan? Het liefst zou ik die kinderen even stevig beet pakken.

Ze is zelf ook niet de makkelijkste dat weet ik echt wel. Ze heeft een heel kort lontje en is super direct. Als ze je niet mag dan zal je dat weten, ik had daardoor ook echt niet verwacht dat zij ooit gepest zou worden.

img_0225

De afgelopen weken is ze zo relaxed geweest thuis, het was een verademing. Ik zag eerlijk gezegd een beetje op tegen de zomervakantie, omdat we niet op vakantie zouden gaan en ze zich dus ook zelf moest vermaken. Deze zorgen waren dus totaal ongegrond, het ging super.

Nu de scholen weer gaan beginnen ben ik erg bang over hoe het verder gaat. Zal ze weer gepest gaan worden of is de school duidelijk genoeg geweest naar de kinderen toe en zal het niet meer gebeuren.

Ik hoop echt dat school er goed mee om blijft gaan. Ik sta echt niet voor mezelf in als dit zo blijft. Met pijn in mijn hart moet ik haar nu weer een beetje loslaten en afwachten hoe het gaat.

Ik heb wel tegen haar gezegd dat ze moet proberen het te laten rusten en niet op die kinderen te reageren, dat ze er boven staat en dat ze alleen maar jaloers zijn. Duimen jullie mee dat het goedkomt?

X img_2246.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s