Binnenkijken bij….Mirjam Hart

Vandaag kijken wij binnen bij Mirjam Hart, succesvol blogger en moeder van 3. Ze heeft een te gekke blog die je zeker niet mag missen. Check haar blog: Een goed verhaal

Ik stelde Mirjam verschillende vragen m.b.t. het interieur en de stijl van het hele huis en de keuzes voor de kinderkamers en WoW wat een te gekke ideeën en stijl heeft dit gezin.

Wat kan je me vertellen over de stijl van jullie hele huis? Wordt deze doorgetrokken in de kinderkamers?

Onze stijl is denk ik het best te omschrijven als bohemian vintage met veel kleur. Ik ben dol op roze, geel en groen en veel planten. Ik koop veel meubels en accessoires bij de kringloop, op rommelmarkten of op Marktplaats, dus het is misschien een klein beetje een bij elkaar geraapt zootje.

Ik wilde in dit huis wel 1 lijn trekken door het hele huis qua stijl, maar als ik nu de kinderkamers in kijk (we hebben er 3) zijn alle slaapkamers van de kids verschillend. En dat vind ik eigenlijk net zo leuk, want alle kinderen zijn ook echt verschillend en een slaapkamer moet bij je passen en niet zozeer bij je moeder. Alhoewel ik natuurlijk wel de styling op me heb genomen!

In de peuterkamer kun je wel mijn lievelingskleuren terugvinden, want Eli is ook dol op deze kleuren. Sinds de komst van zijn zus is zijn lievelingskleur roze. Die kleur had ik eigenlijk niet bedacht voor zijn kamertje eigenlijk alleen groen en geel), maar ik probeer nu met accessoires wat meer roze terug te laten komen.

Hoe zijn jullie te werk gegaan? Grondig verbouwd in de kamers? Alles al van tevoren bedacht of gaandeweg elementen toegevoegd?

Wij wonen nu een half jaar in dit huis. Eli’s kamer was hiervoor een studeerkamer van de vorige bewoners. Sowieso hebben zij een heel andere smaak dan ik, dus we hebben het huis flink aangepakt en zijn we nog bezig.

Voor Eli’s kamer had ik al snel een jungle thema voor ogen. Hij is dol op dieren en is echt een kleine avonturier. Zijn bedje en het schoolbankje namen we mee vanuit zijn oude kamer. Eli kreeg onze oude kledingkast, want wij hebben zelf een inloopkast gebouwd op onze slaapkamer. De diy van deze te gekke inloopkast vind je bij Mirjam op de blog: https://eengoedverhaal.nu/blog/diy-ikea-pax-inloopkast/ .

Het junglebehang was helemaal wat ik voor ogen had en ik wilde eigenlijk meerdere dierenkoppen ophangen. Maar toen de vos hing vond ik het eigenlijk wel genoeg. Over de kleur op de muur twijfel ik nog steeds. Het is grijze verf van Fairf, maar hij toont door de lichtinval vaak een beetje blauw.

In zijn vorige slaapkamer hadden we ook al veel posters bij elkaar hangen. Ik wilde er nu iets minder, maar de collectie breidt nu toch al snel weer uit. De zwarte lijsten van z’n vorige kamer heb ik vervangen voor naturel hout.

Welke materialen en kleuren hebben jullie gebruikt? Keuze voor behang, verf, vloer etc..

Het behang is van Graham & Brown en kocht ik bij Karwei. Ik vind het leuk om niet te kinderlijk behang op de muur te hebben. Dit behang past helemaal binnen het thema en verveelt niet zo snel.

De grijze verf is eco verf van Fairf. Op de vloer hebben we een wit gelakte houten vloer (altijd een grote woonwens van mij geweest).

De hoofdkleuren in deze kamer zijn groen en okergeel. Daarbij veel wit en hout.

Hebben jullie alle meubels nieuw gekocht of maken jullie ook gebruik van tweedehands items? Hebben jullie gekozen voor een geheel of verschillende items die te gek bij elkaar staan?

Net zoals de rest van het huis zijn de meubels gewoon een beetje bij elkaar gezocht. Wij proberen zo duurzaam mogelijk te leven en richten het huis daarom ook zo duurzaam mogelijk in. Dat betekent voor ons veel tweedehands items of spullen met een mooi verhaal. Zo is het peuterbed van Eli gemaakt van duurzaam hout en wordt er voor ieder verkocht bedje een nieuwe boom geplant. Het gele wandrek is gemaakt uit restmaterialen https://eengoedverhaal.nu/blog/fency-in-de-peuterkamer/ en de plantenpotjes van Elho (hangende, gele in de vensterbank en groene in het wandrek) zijn gemaakt van gerecycled plastic en worden gemaakt met behulp van groene energie.

Wij halen ook zo min mogelijk plastic in huis. Daarom geen pvc vloer, maar een vloer van echt hout. En meubels en speelgoed wil ik ook zoveel mogelijk van natuurlijke of gerecyclede materialen hebben.

Waar komen alle te gekke items vandaan?? 

Bed: Little Dreamers
Behang: Graham & Brown Karwei
Vossenkop: Sissy-Boy (was een kraamcadeautje)
Plantenhanger: Elho
Olifantenhaak: Basiclabel
Postertje dieren: bladzijde uit Flow Magazine gescheurd
Panterkleed: Doing Goods
Kledingkast: Woood
Boekenstandaard: Ikea
Hinkelbaan sticker: Moonwalk Teddybear
Lijsten: Desenio
Posters: Mr. Starsky Amsterdam, Wonder and Rah (via Kikkerenpanda.nl), VtWonen posterboek en Mapiful
Wandrek: Fency van Tolhuijs Design
Schoolbankje: Marktplaats
Stoeltje: Vlooienmarkt Antwerpen\
Toys zak: Tell Kiddo
Zwarte opbergmanden (van oude autobanden en vrachtwagenbanden): Tadé (Sissy-Boy), maar dit merk bestaat niet meer
Planten: Intratuin

Mirjam heeft zelf ook een te gekke blog geschreven over hoe je deze te gekke junglekamer maakt. Nieuwsgierig? Check: https://eengoedverhaal.nu/blog/musthaves-voor-een-stoere-jungle-kinderkamer/

2 gedachtes over “Binnenkijken bij….Mirjam Hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s