Bella Italia – Weekmenu 13 augustus t/m 20 augustus

Deze week heb ik weer een weekmenu gemaakt. Vorige week hadden we de lekkerste barbecue recepten. Deze week eten we Italiaans. Wij zijn deze zomer voor het eerst in jaren niet op vakantie geweest en dat betekent dat we onze favoriete Italiaanse eten hebben gemist dit jaar.
Dus deze week een compleet Italiaans menu.

Maandag
We beginnen de week met een gerecht waar je mij voor wakker kan maken. Eigenlijk lust ik alle varianten van Risotto. Ik kijk elk jaar uit naar de risotto in Italië. Zelf maak ik m ook regelmatig maar daar is het toch het lekkerst. Vandaag maken we hier de Lenterisotto van Chicks love Food, want die kan ook best in de zomer.
lente-risotto-738x492

Dinsdag
Vandaag eten wij een recept wat ik jaren geleden voor het eerste gemaakt heb. Deze Gevulde cannelloni met ricotta en spinazie blijft een van mijn favorieten van Jamie Oliver. Het is wel even een klus maar iedereen hier smult ervan.

Woensdag
Pasta Pasta pasta…..vandaag de eerste pasta van de week. We maken vandaag een pasta aglio e olio met gegrilde groenten van Chicks love Food.
pasta-aglio-e-olio-gegrilde-groente-bovenkant-chickslovefood-1-737x491

Donderdag
Wie Italië zegt, zegt natuurlijk Pizza. Wij maken onze pizza altijd graag zelf. Samen met de kids zodat ze allemaal een eigen pizza kunnen maken zonder gemiep over wat er wel en niet op de pizza zit. Voor papa en mama maken wij vandaag een pizza met kaas, olijven en peperoni.
pizza met kaas,olijven en pepperoni

Vrijdag
Mijn favoriete pasta is pasta pesto met scampi en spinazie. Deze heb ik jaren geleden voor het eerst gegeten bij Vapiano en sindsdien maak ik deze thuis ook regelmatig. Wij maken vandaag de variant van Uit Pauline’s keuken.
pasta-met-garnalen-2-710x380

Zaterdag
Zaterdagavond gaan we lekker borrelen een lekker schaal vol met antipasti. Ik hou ervan en zelfs de kids snoepen er van mee. Samen met een lekker ciabatta of foccacia brood genieten wij van een Italiaanse avond.
antipasti

Zondag
Lasagne Bolognese mag deze week natuurlijk niet ontbreken. Oke het is een behoorlijke heftige week qua koolhydraten maar moet kunnen toch zo nu en dan. Volgende week doen we weer wat minder carbs.

Als we toch al slecht bezig zijn mag dit Italiaanse dessert natuurlijk niet ontbreken, de one and only Tiramisu.
f8136f7e609374469e05d8919155d557

Buon Apetito

X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s