Ik was een tienermoeder

Na lang nadenken wil ik toch ook mijn eigen verhaal met jullie delen.

Het is best lastig om iets te schrijven over een onderwerp waar toch bepaalde meningen over gevormd worden. Ik was een tienermoeder. Op mijn achttiende raakte ik ongepland zwanger. Je denkt altijd dat zal mij toch niet gebeuren. Maar als je dan achttien bent en er erachter komt dat je zwanger bent staat je hele leven op z’n kop.

Hoe nu verder? Hoe vertel ik dit mijn ouders? Ik zat nog op school en ondanks dat ik geen 16 was veranderd er toch een hoop in je leven.

Voor mij was het gelijk duidelijk dat dit kleine levende wezen in mijn buik het mooiste was wat me ooit kon overkomen. Ik ging er vol voor!!! Dit kindje zal alles krijgen wat zijn/haar hartje begeerd. Gelukkig waren mijn ouders het hier ook mee eens. Uiteraard erg geschrokken maar ook voor hen was de kleine hartstikke welkom.

Tijdens de eerste echo die ik had om vast te stellen hoe ver ik was bleek dat ik al 17 weken zwanger was. Hoe dan? Ik had gewoon gemenstrueerd de afgelopen maanden. WoW wat een schrik, ik was al bijna op de helft. Ondanks dat mijn toenmalige vriend aangaf dat hij er niks mee te maken wilden hebben heb ik mijn zwangerschap niet als vervelend ervaren en heb ik er echt wel van genoten.

Maar hoe moest het nu met school? Ik deed de opleiding Toerisme, omdat ik graag wilden reizen. Dat gaat niet met een baby, tenminste niet alleen en dan met een baby.Wat kon ik dan doen? Ik heb in overleg met school gekozen voor een sprintopleiding mbo niveau 4 voor directiesecretaresse. Dit betekende dat ik na mijn bevalling mocht starten met een nieuwe opleiding en ik binnen 1 jaar mijn mbo niveau 4 diploma kon halen

Op 11 augustus 2003 werd mijn kleine jongen Sem geboren. De mooiste en de makkelijkste baby die je je maar kan wensen. Twee weken na mijn bevalling moest ik alweer naar school. Dit was ontzettend zwaar maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Ik heb mijn opleiding af kunnen maken voordat Sem 1 werd. Gelijk na het behalen van mijn diploma vond ik een baan en niet lang daarna een huisje voor ons twee.

Er ontstaat altijd een bepaald beeld van tienermoeders terwijl het ook echt anders kan. Ik had alles prima op een rijtje ondanks dat ik net 19 was. Mijn kleine man is nooit iets te kort gekomen.

Inmiddels is deze kleine jongen een heerlijk puber van 15.

Het is de meest lieve, zorgzame en attente jongen die er is. We genieten volop van de momenten samen en hij is de beste grote broer die zijn broertje(2) en zusje (9) zich maar kunnen wensen.

En hoe tof is het voor hem dat zijn moeder pas 34 is.

4 gedachtes over “Ik was een tienermoeder

 1. mirjam_hart zegt:

  Dapper dat je je verhaal zo durft te vertellen.
  Ik was 22. Geen tienermoeders dus, maar werd door veel mensen wel zo behandeld. Inclusief de dames van de verloskundigepraktijk. Ik vond het een zware tijd, maar m’n zwangerschap en bevalling waren super easy. En Noah was een heel makkelijk kind. Alsof ze het ons makkelijker willen maken, omdat we al zoveel voor de kiezen hebben gehad 😉
  En mijn puber van 12 vindt het ook heel fijn dat hij nog zo’n jonge moeder & oma heeft!

  Like

 2. Gerrie zegt:

  Leuk om eens een verhaal van een ander te lezen.
  Ik zie veel insta mama’s en veel mama blogs
  Maar heel weinig van moeders met pubers en of die ook tienermoeder waren jaren terug.
  Zelf heb ik een tijdje geleden hierover ook een gastblog geschreven en vooral ook omdat je vaak alleen maar de negatieve verhalen over tienermoeders hoort en of leest.
  Ook nu mag ik mijn verhaal weer voor een andere blog schrijven.
  Ook ben ik een instagram pagina begonnen over mijn gezin 💕 ( a normal Dutch Family )
  En wil ik binnenkort een eigen blog beginnen waar ik ook mijn verhaal zal doen en wat meer wil gaan delen over pubers en alles wat daar bij komt kijken 😊
  Zelf werd ik moeder toen ik bijna 16 jr was en hebben we nu 3 kinderen samen van 21, 17 & 13 jr, en zijn wij al 23 jr samen. Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen en een gezin gevormd net als ouders die al ouder zijn. Ik stoor me er aan dat het vaak zo negatief gebracht word in de media.

  Like

  • momspotnl zegt:

   WoW!!! Het is fijn om je verhaal te delen en te laten zien dat het ook echt anders kan. Ondanks dat ik het alleen moest doen had ik het voor geen goud willen missen. Echt top dat jullie het zo goed gedaan hebben! Kanjers 😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s