De lekkerste Barbecue recepten

Het is toch ongelooflijk dat we zo ontzettend gezegend zijn met deze prachtige zomer. Ik ben 34 jaar en kan me niet heugen dat we ooit zo’n mooie zomer gehad hebben. Een mooie meevaller voor ons omdat we dit jaar niet op vakantie gaan.

Met dat mooie weer heb je toch minder zin om echt in de keuken te staan en daarom bestaat het weekmenu deze week uit de lekkerste barbecue recepten met dank aan heel veel lieve foodbloggers die deze recepten met mij wilde delen.

Ik heb een top 10 gemaakt met mijn favorieten voor op de barbecue.

 1. Zalmburger met avocado van Foodinista. Ik ben gek op zalm en hoe lekker is het dan om eens wat anders te nemen dan een gewoon stukje zalm. Deze heerlijke zalmburger is echt mjam mjam. Enjoy!
  Zalmburger-recept-avocado-en-tomaat-van-de-Weber
 2. Bavette op de bbq met chimicurri van Thomas Culinair. Ik zeg al tijden dat ik dit eens wil proberen op de bbq. Gewoon een lekker groot stuk vlees en dat vervolgens heerlijk bereiden met een lekkere toevoeging. Bavette en chimichurri, een hemelse combinatie.
  bavette-op-de-bbq
 3. Gemarineerde kipspiesjes met mangodip van Beaufood. Deze spiesjes zijn echt smullen en de kids zullen er gek op zijn door de heerlijk zoete smaak. Smullen!
  gemarineerde kipspiesjes
 4. Gamba spiesjes van de Kokende Zussen. De gambaspiesjes zijn bij ons niet aan te slepen. Iedereen is gek op garnalen hier in huis! Ik vind het echt super fijn dat mijn kinderen alle drie vis lusten. Dus deze spiesjes liggen bij ons altijd op de bbq.garnalenspiesjes-3
 5. Krieltjes spiesjes. Dit is zo simpel maar echt heel lekker. Ik koop altijd een zak krieltjes in de schil van Jumbo. (deze liggen bij de gewone aardappels). Ik spoel ze even goed af en kook ze dan ongeveer 15 minuten. Vervolgens giet ik ze af en besprenkel ik ze met olijfolie grove peper en grove zout en eventueel nog wat verse kruiden. Dit laat ik even staan en vervolgens rijg ik ze aan een metalen spies. Op de bbq en als ze lekker een kleurtje krijgen zijn ze klaar om te eten.
 6. Lamskoteletten met broccoli couscous van Saudalicious. Wij doen eigenlijk niet zo vaak lamsvlees op de bbq. Niet omdat we het niet lekker vinden maar meer omdat ik er niet zo snel aan denk. Maar kijk nou eens hoe heerlijk dit eruit ziet!!broccoli-couscous-1
 7. Champignonspiesjes van do me a flavour. Met dit recept ben ik echt super blij. Op een of andere manier is het me nog niet eerder gelukt om mijn champignons lekker te krijgen op de bbq. Meestal werden ze bij mij heel erg droog.
  Champignonspiesjes-van-de-Barbecue---900x450
 8. De lekkerste Indische saté. Dit recept is al jaren in de familie en komt van mijn Indische kant. Ieder familielid voegt er zelf altijd nog een extraatje aan toe maar de basis blijft hetzelfde. Het lekkerste is natuurlijk wel als je de sate minimaal een nacht laat marineren. Maar ook bij ons lukt dat niet altijd en dan nog zijn ze heerlijk.
 9. Zoete hartige schouderkarbonade van Elsarblog. Wat zien deze karbonades er heerlijk uit en ze zijn super makkelijk te bereiden. Niet heel gezond maar dat moet kunnen zo nu en dan.

  DSCF7945-elsarblog-k-1000

 10. Aubergine. Mijn favoriete groente voor op de bbq. Ik snij de aubergine in plakken en maak een smeerseltje van olijfolie, peper, zout en verse knoflook. Hier smeer ik beide kanten mee in en leg ze vervolgens op de bbq totdat ze mooie strepen krijgen. Zo simpel maar echt genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s