BBQ

Zoals ik al eerder gezegd heb barbecueën wij heel veel met dit mooie weer. Tegenwoordig kan je bij veel supermarkten heerlijk vlees en vis kopen wat al gemarineerd is. Ik moet ook eerlijk toegeven dat wij dat ook weleens doen als we laat op de dag besluiten te gaan barbecueën, maar het allerlekkerste is het toch wel als je alles zelf klaar maakt.

Voor onze ideale barbecue heb je het volgende nodig:

Kofte
500 gram rundergehakt
1 rode ui
paar takjes koriander
1 el ras el hanout
1 tl pul biber (Turkse paprikapoeder)
1 tl gedroogde munt
1 ei
1 el broodkruim

Snipper de rode ui en snijd de koriander fijn. Doe alle ingrediënten in een kom kneed dit tot alles goed gemengd is. Maak vervolgens kleine balletjes en druk deze plat met de hand. Heerlijk op de bbq voor de echt mediterraanse smaak.

Sate
600 gram kipfilet of varkenshaas
4 el ketjap manis
3 teentjes knoflook
1 grote ui
2 tl djahé
1 tl djinten
2 tl laos
Peper
Zout

De sate is het allerlekkerste als je dit de avond van tevoren al in de marinade zet. Snijd de kipfilet of varkenshaas in blokjes. Snij de ui en de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten aan het vlees toe en laat dit zo het liefst 24 uur intrekken. Uurtje van tevoren de sate rijgen en je hebt een heerlijke lekkernij op de bbq.

Garnalenspiesjes

Grote zak gepelde garnalen uit de diepvries
Cajun kruiden
scheutje olie
Metalen spiesen

Laat de garnalen ontdooien en doe ze in een kom. Voeg de cajun kruiden en een scheutje olie toe aan de garnalen en laat dit een tijdje intrekken. Doe de garnalen aan de spies en ze zijn klaar voor de bbq.

Aardappelpakketjes

5 grote aardappelen (1 grote aardappel per persoon)
Vloeibare bakboter
Gebakken spekreepjes
Fijngesneden bosuitjes
Peper
Zout
Aluminiumfolie

Kook de aardappels met schil van tevoren ongeveer 15 minuten. Van de aluminiumfolie maak je 5 grote stukken zodat je de aardappels daarin kan verpakken. Ik bak graag nog spekjes erbij en snijd een bosuitje. Vervolgens snijd ik de gekookte aardappel in plakken en verdeel ik de spekjes en bosuitjes erover in. Om het af te maken gaat er een scheutje vloeibare bakboter en wat peper en zout overheen. Maak de pakketjes dicht en leg ze op de bbq. Na ongeveer 10 minuten kan je heerlijk genieten van het aardappelpakketje.

Maiskolven.
1 maiskolf per persoon
50 gram roomboter
1 el zout
Als ik verse maiskolven koop dan maak ik deze schoon en snijd ik ze doormidden. Vervolgens kook ik ze in een pan met ruim water, een klont roomboter en zout.
Als ze dan lang genoeg gekookt zijn hoeven ze op de bbq alleen maar een beetje te kleuren.

Courgette en Aubergine
1 courgette
1 aubergine
Olijfolie
2 teentjes knoflook
Zout
Peper

Snij de courgette en aubergine in plakken. Maak een marinade van de olijfolie knoflook zout en peper. Breng met een kwastje aan beide kanten van de aubergine en courgette de marinade aan en leg ze op de bbq.

Genieten!!!

X

james-sutton-198306-unsplash.jpg

2 gedachtes over “BBQ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s