Avonturenpark Hellendoorn

Onze zomervakantie zit vol gepland met een heleboel dagjes uit. Aangezien we dit jaar niet op vakantie gaan moeten we natuurlijk wel een manier vinden om de kids bezig te houden. Woensdag was het dan zover ook papa was nu vrij dus met het hele gezin op naar Avonturenpark Hellendoorn. Een paar jaar geleden zijn we er ook al geweest, maar toen was ik zwanger van onze jongste man en kon ik zelf nergens in. Wat ik me nog wel van het park kon herinneren is dat het echt een park is voor alle leeftijden. Er is aan elke leeftijdsgroep gedacht.

Na een lange autorit van ongeveer 2 uur kwamen we aan in het mooie dorp Hellendoorn. Dat we de Ben & Jerry’s fabriek tegen kwamen weerhield ons bijna door te rijden.
Bij de ingang van het park verliep het niet helemaal top. Ik had kaartjes gekocht via de Albert Heijn Bingo actie maar op een of andere manier was er een fout gemaakt bij de Appie en had ik maar 2 kaartjes i.p.v. de 4 die ik had moeten hebben.
Gelukkig werd dit na enkele minuten wachten en een telefoontje naar Albert Heijn opgelost en kon ons avontuur beginnen.

De oudste twee wilden natuurlijk gelijk naar de Tornado maar we besloten eerst wat attracties voor de kleine man op te zoeken. We begonnen de dag met een rondje in de oldtimers en de monorail. Ze hebben bij het Avonturenpark ook echt aan de kleintjes gedacht, dat is zo fijn.

Na een paar attracties in dreumesland, als een speer door naar de stoere & coole attracties. Inmiddels was mijn schoonzusje met de kids ook aangekomen en konden de grote kids hun gang gaan. We hadden een tijd afgesproken met ze zodat we met z’n allen naar de te gekke High Dive Stuntshow konden gaan.

Na nog wat leuke attracties met de kleintjes zoals het junglemonster, de dino sky pedalo (waar ik me overigens het schompes heb moeten trappen met mijn versleten knieën, volgende keer mag papa mee) en de dombomolen was het tijd voor de show.

img_5831.jpg

Wow wat een show, echt ik hield mijn hart vast. Het verhaal achter de show is dat de draak Hellendra vorig jaar in het Avonturenpark een nest heeft gehad. De eieren uit dit nest zijn uitgekomen en samen met haar babydraken is ze op rooftocht naar juwelen. Er is nog nooit iemand in geslaagd Hellendra te verslaan. De drakenridders gaan de strijd met haar aan en proberen haar kostbaarste schat terug te stelen. De Kroon!
Door middel van geweldige sprongen en duikelingen in het water proberen de ridders de Kroon te veroveren. Zoals ik al zei, hield ik mijn hart vast. De ridders maken de meest gevaarlijke en risicovolle sprongen. Echt petje af wat een top atleten! We hebben onze ogen uitgekeken.

Na de geweldige show besloten wij ook het water op te zoeken en naar het Slidepark te gaan. Wat is dat een supergave toevoeging aan het park en helemaal op zo’n heerlijke warme dag. We roetsjte (staat gek maar is een werkwoord, heb het opgezocht) van de gave steile glijbanen af met en zonder band. De kleintjes vermaakten zich ook prima in het peuterbad en bij kleinere glijbanen.  Het was een heerlijke afsluiting van een geweldig leuke dag. Een echte aanrader voor het hele gezin. Als je net als wij 3 kids in 3 verschillende leeftijdscategorieën hebt is dit park echt de moeite waard.

x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s