Dagje weg – Avonturenboerderij Molenwaard

Afgelopen maandag brachten wij dan eindelijk een bezoekje aan Avonturenboerderij Molenwaard. Het stond al een tijdje op mijn lijstje en op zo ongeveer de warmste dag van het jaar besloten we dat het tijd was om te gaan. Deze maand is het thema: hondjes en dus namen we ook onze pup Boy mee. Tot grote vreugde van onze kleinste man was er vanwege het thema ook een Paw Patrol show op de boerderij.

Alleen de rit naar de boerderij toe is al de moeite waard, ik vind het altijd prachtig om door mooie stukjes natuur te rijden. Als je in de stad woont mis je dat toch soms echt wel. En elke keer als ik dan weer door zo’n mooi stukje Nederland rijd, wordt mijn droom om ooit naar het zuiden te verhuizen steeds groter.

Bij aankomst was de boerderij nog niet geopend. Het voorplein is wel vanaf 10.00 uur open en dus konden de kids daar alvast even rondkijken. Opa en mama konden even lekker koffie drinken. Bij binnenkomst krijgen de kids een superleuk boekje waarin opdrachten staan zodat ze een boerderijdiploma kunnen halen. Vervolgens werden we ontvangen door Fien en Teun, vooral mijn kleine man vond dit geweldig. Ik had op dat moment toch wel een beetje medelijden met de harde werkers die in die pakken zaten met die bloedhitte.

Er is ontzettend veel te doen op de boerderij. We hebben bootje gevaren, geknuffeld met de geitjes, de plantjes in de moestuin water gegeven, op een pony gereden (nou ja de twee jongste dan want ik ben met mijn dikke billen veel te zwaar) en uiteraard nog veel meer. De kleine man had de tijd van zijn leven. Door de warmte was het af en toe wel nodig om even de schaduw op te zoeken. Gelukkig is dat genoeg te vinden op de avonturenboerderij. Onze pup had het zwaar maar ook daar is aan gedacht. Op heel veel plekken staan bakken drinkwater voor onze trouwe viervoeters.

Als klap op de vuurpijl zijn we naar de Paw Patrol veiligheidsquiz geweest en was er ook nog een pup waar de kids mee op de foto konden. Hartstikke leuk gedaan.

Wat ook ontzettend leuk is bij de avonturenboerderij is dat je picknickmand kan reserveren. Deze wordt gevuld met allerlei lekkernijen. Deze kun je dan op het gewenste tijdstip ophalen en dan kan je in de picknickweide heerlijk genieten van een lekkere lunch. Het leukste is nog dat je voor een kleine extra bijdrage je deze superleuke picknickmand inclusief picknickkleed mee naar huis mag nemen.

Ik zeg een aanrader!!! We gaan zeker nog een keertje terug als het iets minder warm is en dan mag papa ook mee.

X

Ook Mirjam Hart bezocht met haar prachtige gezin de Avonturenboerderij. Lees hier haar gave blog over het bezoek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s