Blijdorp

Yeahhh vorige week werden we door het werk van Bright uitgenodigd om met het hele gezin naar Blijdorp te komen. Uiteraard namen we deze uitnodiging aan. Het was bloedje heet vorige week zaterdag maar dat mocht de pret niet drukken. Laten we eerlijk zijn, mij hoor je niet klagen. Van mij mag het het hele jaar zonnig en warm zijn, maar je snapt dat wat verkoeling in een zwembad ook lekker was geweest. Sem besloot niet mee te gaan en dus gingen we met z’n viertjes.

Elke keer weer als ik in Blijdorp kom ga ik terug in de tijd. Het blijft me altijd zo herinneren aan mijn eigen jeugd ondanks dat er natuurlijk een hoop veranderd is. Helaas zijn de foto’s bij de ingang er niet meer. Als ik eens zou gaan graven tussen alle foto’s dan vind ik er denk ik nog een heleboel.

We besloten eerst door te lopen en als laatste het Oceanium te doen omdat het daar lekker koel is en dat fijner is op het warmst van de dag. We namen eerst een kijkje bij de ijsberen. Wat een prachtige dieren zijn dat toch.

Nadat we even hebben bekeken hoe de ijsberen wel heerlijk verkoeling hadden in het water besloten wij nog meer warmte op te zoeken in de vlindertuin/kas. Vlinders geven mij altijd een speciaal gevoel. Nadat mijn moeder overleden was zag ik elke dag voor maanden lang een witte vlinder en nog altijd als ik een witte vlinder zie zeg ik: hey mam. Het blijft een dingetje 😢

Maar dus wat een pracht al die vlinders die om je heen fladderen. Als cadeautje kwam er eentje op mijn hand zitten.

Na alle pracht van de vlinder besloten we door te lopen naar de andere dieren. Maar wow je merkte wel dat het warm was. Alle dieren lagen voor pampus. De Leeuwen en tijgers lagen alleen maar te slapen en hebben niet bewogen.

We keken erg uit naar de zoals Nouri ze noemt Ofilantjes. En wat was dat leuk om te zien. De olifanten lagen in het water om af te koelen. Ik had dit nog nooit gezien dus wat een spektakel.

Na een tijd dit gave tafereel te hebben aanschouwd zijn we door gelopen naar de volgende favorieten van ons lijstje. De giraffes want er is pas een kleintje geboren en ahhhh wat is ze schattig. Je zou haar zo meenemen en in je tuin zetten 🙂

Na het zien van al onze favorieten en een lekkere lunch hebben we vanaf de oude ingang het treintje terug naar het oceanium genomen. Het treintje zelf blijft een leuke attractie voor de allerkleinste. Nouri keek zijn ogen uit.
Door naar het Oceanium waar het heerlijk koel was. Van de noordzee naar alle overige waterpartijen in de wereld. Het blijft bijzonder om te zijn wat er allemaal onder het wateroppervlakte leeft. Het is een prachtige wereld.

De tunnel waarbij de vissen over je heen vissen was een ware attractie voor de kleine man en het enige wat hij uit kon brengen was wowwww mama vis! Nouri is gek op vissen en wil ook op youtube graag filmpjes van mooie gekleurde vissen kijken.
Nou he prima, alles beter dan die stomme filmpjes met johnny johnny. Pfff wat komen die filmpjes mijn neus uit. Zodra ik dat zinnetje hoor gooi ik het liefst die ipad het raam uit en spring ik er nog even op en gooi m dan nog een stukje verder.

Maar terug naar het Oceanium. De pinguins zijn ook altijd zo leuk om te bekijken. Wat een gekke beesten zijn dat eigenlijk. Staan daar een beetje te staan nemen af en toe een duik en ze kijken je altijd een beetje gek aan. Dit kan ook aan mij liggen maar dat gevoel krijg ik er altijd bij.

Al met al was het een prachtige dag en natuurlijk mochten de kids na afloop nog wat leuks uitzoeken in het winkeltje. Ezra koos een knuffel een baby giraffe uiteraard en Nour koos een slanggggg.

Blijdorp wat was je fijn! Tot snel…..

Liefs,

Charelle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s